Tutkimus: Kehonkunnon ja aineenvaihdunnan yhteys

Kehonkunnon ja aineenvaihdunnan yhteys

Ylipaino on yleinen terveysongelma, jonka tiedetään altistavan monille eri sairauksille, lyhentäen myös elinikää. Lihaskato taas on yleinen ongelma etenkin iäkkäillä ja kroonisista sairauksista kärsivillä koirilla. Sekä ylipaino että lihaskato vaikuttavat negatiivisesti koiran hyvinvointiin, elämänlaatuun ja elinajan pituuteen.

Mitä aineenvaihdunnallisia muutoksia tapahtuu kehonkunnon tai lihasmassan määrän muuttuessa? Miten voimme tunnistaa yli-tai alipainolle tai lihaskadolle alttiit yksilöt?

Kehonkuntotutkimukseen voivat osallistua yli 2-vuotiaat ei-vinttikoirarotuiset koirat, joilla ei ole sisäelinsairauksia, eivätkä ole tutkimushetkellä tiineenä, valeraskaana, juoksussa tai imetä. Tällä hetkellä tutkimukseen on saatu jo tarpeeksi normaalin lihaskunnon ja kehonkunnon omaavia koiria, mutta mukaan tarvitaan vielä kohtalaista tai vakavaa lihaskatoa ilmentäviä koiria sekä kohtalaisesti tai vakavasti ylipainoisia koiria. Tutkimus toteutetaan Eläinsairaala Evidensia Tammistossa, Espoon Eläinsairaalassa, Eläinsairaala Mevetissä sekä Lahden eläinlääkäriasemalla.

Lisätietoja saat halutessasi lähettämällä meille sähköpostia (info@petmetalabs.com).

Yhteistyössä: