Tulehdukselliset sairaudet

Tulehdukselliset sairaudet

Kiitos tutkimukseen osallistumisesta! Tutkimukseen tarvittava osallistujamäärä on saatu täyteen ja projekti siirtyy data-analyysivaiheeseen.

Krooniset tulehdukselliset sairaudet ovat koirilla yleisiä. Nykyiset kliinisesti käytettävät laboratoriomenetelmät tunnistavat hyvin akuutteja, vakavia tulehduksia, mutta kroonisen, matala-asteisen tulehduksen tunnistamiseen ei ole yhtä hyviä menetelmiä. Kroonisten tulehduksellisten sairauksien varhainen tunnistaminen on tärkeää hoidon aloittamiseksi ajoissa, sillä hoitamattomana sairaudet voivat heikentää koiran elämänlaatua ja lisätä riskiä ennenaikaiseen kuolemaan.

Tutkimme sekä kroonisista että akuuteista tulehduksellisista sairauksista kärsivien koirien aineenvaihduntaa ja vertaamme niitä terveiden verrokkikoirien aineenvaihduntaan. Tutkimuksen tavoitteena on arvioida ja kehittää uusia keinoja etenkin kroonisten tulehduksellisten sairauksien tunnistamiseen koirilla. 

Tutkimuksessa tutkitaan seuraavia sairauksia: akuutti maha-suolikanavan tulehdus, märkäkohtu, kasvainsairaudet, akuutti haimatulehdus, atooppinen dermatiitti, parodontiitti, virtsatietulehdus, eturauhastulehdus, kennelyskä, nivelrikko. Näistä sairauksista kärsiviä koiria voidaan ottaa mukaan tutkimukseen kun diagnoosi on varmistunut edellyttäen, että koiralla ei ole muita sairauksia eikä pitkäaikaislääkityksiä, eikä koiraa ole lääkitty tutkimushetkeä edeltävän vuorokauden aikana muilla kuin mahdollisilla rutiininomaisesti annetuilla sisä- ja ulkoloishäätövalmisteilla. Tutkimuksen terveiksi verrokeiksi otetaan terveitä koiria, jotka eivät ole tutkimushetkeä edeltävään vuorokauteen saaneet muita lääkityksiä kuin mahdollisia rutiininomaisesti annettuja sisä- ja ulkoloishäätövalmisteita. Tutkimus toteutetaan Eläinsairaala Evidensia Tammistossa, Espoon Eläinsairaalassa, Eläinsairaala Mevetissä sekä Lahden eläinlääkäriasemalla potilaskäyntien yhteydessä.

Lisätietoja saat halutessasi lähettämällä meille sähköpostia (info@petmetalabs.com).

Yhteistyössä: